Honda Civic se dostala do užšího výběru na ocenění AUTOBEST 2018

3. října 2017

Nová Honda Civic byla zařazena do užšího finálového výběru šesti soutěžních modelů pro ocenění AUTOBEST 2018 – „Nejprodávanější vůz Evropy“.

Japonská značka se ocitla mezi finalisty podruhé poté, co se do užšího výběru dostal v roce 2016 model HR-V.

Organizace AUTOBEST sdružuje 31 nejvlivnějších automobilových novinářů z celé Evropy. Ocenění je udělováno novému vozu, který je celkově nejlepší nabídkou pro široké spektrum evropských zákazníků. Porota přihlíží zejména k ceně, flexibilitě, designu, konektivitě a dostupnosti náhradních dílů a servisu. Podmínkou zařazení do soutěže je cena vozidla, která musí začínat pod částkou 20 000 eur.

Desátá generace modelu Civic je výsledkem nejdelšího programu vývoje jednoho modelu v historii společnosti Honda a těží z vyspělé technologie výroby a zkušeností na poli aerodynamiky, hnacích ústrojí a podvozků. Prodej v Evropě byl zahájen počátkem roku 2017. Pětidveřový model Civic se vyrábí v závodu Honda v britském Swindonu.

Vůz Honda Civic bude nyní hodnocen v rámci jízdních testů finálové šestky, které budou provedeny v italském Vairanu 29. a 30. listopadu. Vítěz v pořadí 17. každoročního ocenění AUTOBEST bude vyhlášen v pátek 15. prosince.