Honda Dax a CB125F v nových barvách pro rok 2024

Výrazná nová barva pro model Dax a kosmetická vylepšení spolu s novými barvami pro CB125F završují modelovou řadu společnosti Honda pro rok 2024

14. listopadu 2023

Výrazná nová barva pro model Dax a kosmetická vylepšení spolu s novými barvami pro CB125F završují modelovou řadu společnosti Honda pro rok 2024

·       Pro modelový rok 2024 bude model Dax dostupný v nové perleťové modré barvě Pearl Glittering Blue

·       Kosmetická vylepšení pro stále populární model CB125F zahrnují dvě nové barvy: červenou metalízu Imperial Red Metallic a matnou modrou metalízu Matt Marvel Blue Metallic

Po 41leté absenci se model Honda Dax v roce 2023 vrátil do Evropy a připojuje se k modelům Monkey a MSX125 Grom v jedinečné nabídce minibiků Honda. Pro modelový rok 2024 tento stroj získává atraktivní novou perleťovou modrou barvu Pearl Glittering Blue, která rozšíří stávající perleťovou červenou Pearl Nebula Red a perleťovou šedou Pearl Cadet Grey, které pokračují z loňského roku.

Díky svému ikonickému rámu ve tvaru písmene T z lisované oceli se Dax svými proporcemi odlišuje od všech ostatních motocyklů bez ohledu na jejich velikost. Rám, který sahá od spodní části sedla až k chromovaným řídítkům, připomíná svýma krátkýma „nohama“ a dlouhým tělem jezevčíka, což v roce 1969 vedlo k pojmenování původního modelu ST50 Dax.

Dax pro modelový rok 2024 tento nezaměnitelný ikonický vzhled původního modelu zachovává, přičemž jeho rám (v němž je umístěna i palivová nádrž) je dostatečně pevný pro jízdu ve dvou. Odpružení zajišťuje 31mm inverzní vidlice v kombinaci se dvěma zadními tlumiči. Klasický vzhled dotvářejí černá 12palcová kola obutá do širokých balónových pneumatik, které umožňují snadnou pohyblivost v městském prostředí. Osvětlení je tvořeno výhradně LED diodami a Dax je vybaven stylovým inverzním LCD displejem, chromovanými řídítky a madlem pro spolujezdce.

Ctihodný Dax získal v roce 2023 nové ocenění, když verze „Furiosa“ portugalské umělkyně Tamary Alves zvítězila ve 4. ročníku soutěže úpravců motocyklů značky Honda, která se konala v rámci festivalu Wheels & Waves v Biarritzu (www.hondacustoms.com).  

Dlouhodobě populární model CB125F byl vždy považován za odolný a uživatelsky přívětivý začátečnický stroj, který nabízí příjemný vstup do světa motocyklů. V modelovém roce 2021 prošel model CB125F kompletní modernizací, která zahrnovala nový motor, rám a nový vzhled včetně LED světlometu. V minulém roce se model CB125F s více než 7 000 prodanými kusy stal druhým nejoblíbenějším motocyklem objemové kategorie 125 cm3 v Evropě.

Pro modelový rok 2024 CB125F získává kosmetické změny, které zahrnují novou kratší koncovku výfuku, delší chromovaný tepelný štít, silnější hliníkové madlo pro spolujezdce a nové moderní barvy – červenou metalízu Imperial Red Metallic a matnou modrou metalízu Matt Marvel Blue Metallic, které se přidávají ke stávající černé verzi Black. Všechny tři barvy budou doplněny o jasné červené detaily na pružinách tlumičů a patici svíčky.