EICMA, Miláno

Představení novinek pro rok 2017

9. listopadu 2016

Novinky Honda

Společnost Honda představením 2 nových a 7 modernizovaných modelů v rámci milánské výstavy EICMA završila prezentaci své kompletní řady motocyklů pro modelový rok 2017. 

Přestaveny byly na konferenci tyto novinky:

CBR1000RR Fireblade - více info o modelu zde.

X-ADV - více info o modelu zde.

CBR650F - více info o modelu zde.

CB650F - více info o modelu zde.

CRF250L - více info o modelu zde.

CRF250 Rally - více info o modelu zde.

SH125i - více info o modelu zde.

Vision 110

Inovací prošel také model Forza 125.

 

Dále byly představeny dva nové koncepty motocyklů:

CB1100TR CONCEPT

Vývojáři konceptu CB1100 TR měli v úmyslu zprostředkovat emoce a nadšení spojené se světem americké ploché dráhy.

Návrháři výzkumného a vývojového centra Honda v Římě pojali model CB1100 TR jako „Krále městských plochodrážních okruhů“, coby určitý „kontrapunkt“ ke vzhledu klasických amerických plochodrážních strojů pro off-roadové oválné okruhy. Ačkoli z tohoto stroje přímo prýští závodní atmosféra, design volí spíše „silniční“ zaměření, které upřednostňují zákazníci v Evropě.

Číslo 58 na kapotáži CB1100 TR je poctou památce Marca Simoncelliho, oblíbeného jezdce značky Honda, jenž před pěti lety tragicky zahynul.

 

KONCEPČNÍ MODEL AFRICA TWIN ENDURO SPORTS 

Koncept Africa Twin Enduro Sports vznikl s cílem rozšířit řadu Africa Twin a zhmotnit představy a sny zákazníků o nových možnostech tohoto stroje pro dobrodružné výpravy kamkoli. 

Návrháři výzkumného a vývojového centra Honda proto vyšli z verze Enduro Sports a posunuli její hranice prostřednictvím konceptu CRF1000L Africa Twin, jenž by měl nabídnout ještě lepší schopnosti při jízdě v terénu. Výchozí model byl vylepšen několika lehčími komponentami podvozku, odvozenými od jednoválcových závodních modelů Honda řady CRF. Výsledný koncept svým celkovým pojetím působí lehce a sportovně.

Koncepční model Enduro Sports, kterému není podobný žádný jiný víceválcový stroj, byl stvořen jako „Královna nezpevněných cest“.

 

EICMA, Miláno, 7.11.2016

Video z oficiálního představení nových modelů pro rok 2017.